Село Крапец




Крапец е малко рибарско село, намиращо се на Черно море. Разположено е само на 10км северно от Шабла и на 90км от Варна, близо до края на международния път Е87, който минава по цялото ни крайбрежие и води към Румъния.


 

Местните хора са весели, приятелски настроени и показват гостоприемството си на всеки гост на селото. Много посетители на Крапец са опитали местния специалитет - Рибената чорба. 

Сред основните занимания на жителите на Крапец са зеленчукопроизводството, животновъдството и риболова. Селото е обикновено заспало и тихо, освен ако се случи да го посетите на празника на Славянската писменост 24-ти май. На този ден всички в селото посрещат гости и се отдават на песни, танци и веселие.



Крапец е спокойно място, което е известно с пясъчните си дюни и птиците, който гнездят и зимуват около него. Селото е буквално кацнало на морския бряг. Сред основните занимания на жителите на Крапец са зеленчукопроизводството, животновъдството и риболова.


Рибарското селище е основното място, откъдето всички хора влизат в морето за риболов и където съхраняват лодките, рибарските си пособия и мрежи. Тук може да видите как хората се трудят разплитайки рибарски мрежи и продавайки улово си на желаещите. Много посетители на Крапец са опитали местния специалитет - Рибената чорба. Освен риба, тук местните ловят скариди, миди и рапани.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Аквапарк "Waterland" - Овощник

Каменните къщи край Карлуково или "Къщата на семейство Флинстоун"

Водопад "Совата"